Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη για να θαυμάσουν το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Το νησί έχει γίνει τόπος συνάντησης για τις ρομαντικές ψυχές που ανακάλυψαν ένα μοναδικό προορισμό διακοπών.

Άλλοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη για τα σπουδαία αξιοθέατά της, όπως τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ότι συνδέεται με τη Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας που θάφτηκε από τη θάλασσα μετά από ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη πριν από 3.500 χρόνια. Σημαντικά αξιοθέατα είναι επίσης η Αρχαία Θήρα, οι θαυμάσιοι καθεδρικοί ναοί και τα μουσεία (Αρχαιολογικό, Προϊστορικό, Λαογραφικό και Ναυτικό).

Στη Σαντορίνη θα ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες, καθώς κανένα άλλο νησί δε διαθέτει τέτοια αντίθεση χρωμάτων κι έντονη εναλλαγή φυσικών τοπίων. Κατάλευκα σπίτια στα χωριά που είναι κτισμένα σ' επιβλητικούς γκρι και κόκκινους βράχους, μαύρες και κόκκινες παραλίες κι ένα μυστηριώδες ηφαίστειο. Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θ' αντικρίσετε στη Σαντορίνη.

Το "μαύρο μαργαριτάρι του Αιγαίου" σας καλωσορίζει σ' έναν κόσμο απαράμιλλης ομορφιάς.

Πηγή: http://www.united-hellas.com